Ritase sau placintele de post

de diaconta in Mancaruri de post, 10 Mar 2011 | 16091 vizualizari

 

Nu stiu de ce zilele astea mi-am adus aminte de copilarie.Azi ,mai mult decat oricand mi-am adus aminte de niste placintele delicioase pe care obisnuia sa ni le faca tatal meu.Intotdeauna am asociat reteta asta cu imaginea tatalui meu in bucatarie,iar noi ,trei fete maruntele,asteptand sa se coaca placintele care ne placeau atat de mult.Asa ca fiind si post,m-am gandit sa incerc sa le fac si eu,mai am de exersat,daca vor putea fi la fel de bune ca si cele facute de tata.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • coaja de lamaie
  • ulei
  • zahar brun
  • apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ritase sau placintele de post:

Din faina,sare,bicarbonat se face un aluat,adaugand cate putina apa calduta.Trebuie sa obtinem un aluat destul de ferm dar care sa se poata intinde intr-o foaie foarte subtire,la fel ca si cea de taietei.

Se intinde foaia foarte subtire,cu ajutorul unei pensule se unge cu ulei si se presara cu zahar brun.Se ruleaza foarte strans,apoi se infasoara sub forma unui melc.Apoi se intinde din nou cat de subtire reusim.

Intr-o tigaie se pune ulei si cand este incins se pune placinta.Se coace pe ambele parti pana cand se rumeneste frumos.

In final vom obtine o placinta care se va desface foite,este dulce doar atat cat e nevoie,dar se mai poate adauga si putina dulceata.

Mmmmmmmm ce amintire si ce gust placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ritase sau placintele de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

diaconta 1

09.10.2013, 19:15

Blondino,multumesc
Chiar zilele trecute ma gandeam sa le fac din nou,cu sare nu am incercat dar o sa am in vedere cand mai fac.

Rita Ilies 1

15.12.2013, 23:04

Ei, ei, vezi că io mi-s unguroaică și rétes-ul orijinal îi cu usoare! ))

diaconta 1

16.12.2013, 08:50

Apoi Rita,io le-am facut pe alea romanesti,hai tu cu alea cu unsoare )))))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piure de bob